ARA TATİLDE VELİLERE ÖNERİLER

ARA TATİLDE VELİLERE ÖNERİLER

12.11.2021 589

Değerli velilerimiz,

2021-2022 eğitim öğretim yılının ilk ara tatili başlıyor. Geçtiğimiz yılarda yaşanan Covid-19 Pandemisi ve yeni normale uygun olarak önceki eğitim dönemlerine göre pek çok değişim ve yenilik yaşanmaya devam ediyor. Öğrencilerimiz pandemi sonrası okul düzenine dönüşte belirli davranış sorunları, uyum sorunları yaşıyorlar.

Bu unsurların farkındalığıyla öncelikli hedeflerimiz öğrencilerimizin okul motivasyonunu en üst düzeyde tutmak, akran iletişimlerini desteklemek ve akademik gelişimlerini başarıyla sürdürmeyi başarmak oldu.

Şehr-i Nuh Ortaokulu kadrosunun özverisi, öğrencilerimizin yüksek gayreti ve siz velilerimizin kıymetli destekleri ile hedeflediğimiz kazanımlara ulaşmayı hedefliyoruz.

Şehr-i Nuh Ortaokulu Rehberlik Birimi olarak sizlerden ricam tatil süresince öğrencilerimizle bolca verimli vakit geçirmenizdir. Çocuklarınızla bol bol sohbet edin, onların geçtiğimiz bu zor dönemler sonrası okula ve derslere uyumunu öğrenin, yaşadığı zorluklarıöğrenin ve onlara destek olun. Çocuklarınızı can kulağıyla dinlediğiniz bir sohbet onlar için en faydalı ve en verimli geçen bir zaman olacaktır.

Bu ara tatil öğrenciler için hem bir nefes alma molası hem de şimdiye kadar işlenen konuların tekrarı, eksiklerin giderilmesi için bir fırsattır. Her sınıf düzeyinde bireysel ve grup olarak ara tatil için çalışma programları hazırladım. Program alan öğrencilerin programı düzenli uygulaması konusunda öğrencilerimize destek olmanızı bekliyoruz. Program almayan öğrenciler için örnek programı hem okul sitesinden hem de whatsapp gruplarından öğrencilere ulaştıracağım.

Rehberlik Birimi olarak ara tatillerin öğrenciler için verimli geçmesinin faydalarını onlara anlatıyoruz. Sizlerin de çocuklarınızın bu konuda bilinçlenmesi açısından onlarla bu konuları konuşmanız etkili olacaktır.

Hepinize iyi günler dilerim.

Seher YABA

Okul Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmeni